Lise, üniversite çağındaki gençler, "1. Fütüristler Zirvesi Karikatür Yarışması'na katılın!" Birinciye Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 Laptop bilgisayar, ikinciye i-pod, üçüncüye dijital kamera...
» Ana Sponsor

» Resmi Sponsor
» Yeni Nesil Sponsoru
» Kurumsal Sponsorlar
» Hizmet Sponsorları
» Teknoloji Sponsoru
» Öğrenci Sponsorları
 
» Yarışma Sponsoru
» Medya - TV Sponsoru
1

Dr. Verne Wheelwright
Ana Oturum Konuşmacısı

Filmi tam ekran izlemek için butonu üzerine tıklayınız

futuristlerzirvesi

Oregon Üniversitesi’nde işletme dalında lisans, Houston Clear Lake’de master, Leeds Metropolitan Universitesi’nde ‘kişisel gelecek’ üzerine yaptığı çalışma ile doktora dereceleri alan Dr. Wheelwright, ‘fütüristlerin çoğu Dünya’nın, toplumların veya kurumların geleceklerine, büyük resme odaklanırlarken, ‘ben bireylerin kişisel geleceğine bakıyorum’ diyor ve kendisini ‘mikro fütürist’ olarak tanımlıyor. Wheelwright, askeriye, iş dünyası, hükümetler ve diğer organizasyonlar için geçerli olan fütürist yöntemlerin, bireyler tarafından da kullanılmasını sağlayan modeller geliştiriyor. Özellikle uluslar arası ticaretteki geniş iş tecrübesi ve çeşitli ülkelerdeki faaliyetleri, modellerinin kültürel ve ekonomik farklılıklara göre uyarlanmasına büyük katkıda bulunuyor.

Dr. Wheelwright, kişilerin hayatlarına ait bilgileri organize etmelerini sağlayan basit, uygulanabilir yaklaşımlarla, isteyen herkesin geleceğini keşfederek onu yaratabileceğini ve geleceğe hazırlanabileceğini savunuyor.

"Kişisel Gelecek Çalışma Kitabı" (Personal Futures Workbook) çeşitli yaş ve kültür grubundaki şahıslarla yaptığı testler ve uygulamalar sonucunda ortaya çıktı. halen, özellikle İngiltere, ABD'de ve Türkiye’de, Dr. Wheelwright'ın yaklaşımlarını hayatın her alanında pratiğe geçiren, uygulayan pek çok kişi bulunuyor. Wheelwright, Association of Professional Futurists, World Future Society ve World Future Studies Federation üyesi, aktif çalışmalar yapıp, kişsel gelecek üzerine seminerler veriyor, work shop’lar düzenliyor.

Dr. Verne Wheelwright’ın metodu Türkiye’de M-GEN Gelecek Planlama Merkezi tarafından uygulanıyor. metodoloji, hayat başarısı ve mutluluğunun “hedef”li bir yaşamla mümkün olduğu felsefesine dayanıyor.

Gelecekle ilgili pek çok bilgiye sahip olduğumuzu belirten Dr. Wheelwright, bu bilgilerin kişisel geleceği yaratmak konusunda her yaştaki bireye yol göstereceğini söylüyor.

www.personalfutures.net


» Medya Sponsorları
Merve Sonbay | Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'ne destekte bulunmak ve bağış yapmak için tıklayınız  
© 2008 M-GEN Gelecek Planlama Merkezi
Bu site içeriğindeki tüm materyaller ve M-GEN’e ait tüm marka, metot, simge, şekil, isim, deyiş, materyal, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, oyun, veya sair fikir ürünleri
Telif Hakları ve Marka-Patent Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmaktadır. Aynı şekilde sitede kullanılan diğer marka ve işaretler, ilgili kişi ve kurumlara aittir, ilgili marka-patent hakları yasal mevzuatları kapsamında onların sorumluluğu altındadır. Bu site kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik, bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler nedeniyle M-GEN’e sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez. Bu siteyi ve içeriğini değiştirme hakları M-GEN tarafından mahfuz tutulmaktadır.
tr en