Lise, üniversite çağındaki gençler, "1. Fütüristler Zirvesi Karikatür Yarışması'na katılın!" Birinciye Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 Laptop bilgisayar, ikinciye i-pod, üçüncüye dijital kamera...
» Ana Sponsor

» Resmi Sponsor
» Yeni Nesil Sponsoru
» Kurumsal Sponsorlar
» Hizmet Sponsorları
» Teknoloji Sponsoru
» Öğrenci Sponsorları
 
» Yarışma Sponsoru
» Medya - TV Sponsoru

Enver Yücel

Eğitim Tasarımcısı

Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı

Filmi tam ekran izlemek için butonu üzerine tıklayınız

futuristlerzirvesi

Enver Yücel, 1957’de Giresun’da doğdu. Liseyi, Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı okudu. Şimdi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi adını taşıyan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nün Matematik Bölümü’nü bitirdi.

Enver Yücel, bugün Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Uğur Dershaneleri, Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Üniversitesi, Uğur Yayınları ve Uğur Kariyer Merkezi’ni bünyesinde barındıran, yüz binden fazla öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın temeli 1974 yılında Laleli’de üç sınıflı bir dershanede atıldı.

Bugün tüm Türkiye’ye yayılmış 120 şubesi bulunan Uğur Dershanelerinde edindiği tecrübeyi özel eğitim kurumlarının yaygınlaşmasında kullanan Yücel, 1994 yılında Bahçeşehir Koleji’ni faaliyete geçirdi. Koleji Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum haline getiren Yücel, 2003 yılında Bursa’da da Bahçeşehir Koleji’ni hizmete açtı.

2006 yılında Türkiye’de ilk ve tek olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kuran Enver Yücel, OKS Sınavı’nda ilk 500 arasında yer alan öğrencileri  geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere  Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı ile bazı kuruluş ve işadamlarının da desteğiyle yüzde yüz bursla okutmaktadır.

 Enver Yücel,  eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve kaliteli eğitimi tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak amacıyla 2006 yılında Kocaeli’nde, Konya ve Antalya’da; 2007 yılında İstanbul Florya, Burhaniye-Körfez, Uşak, Kastamonu, Van ve Alanya’da açtığı kolejlerin sayısını önümüzdeki üç yıl içinde 50’ye ulaştırmayı hedeflemektedir.

Dershanecilikle başladığı eğitim hayatını üniversiteyle taçlandıran Yücel’in 1998 yılında kurduğu Bahçeşehir Üniversitesi bugün ABD, Avrupa ve Asya’da yer alan birçok üniversiteyle işbirliği yaparak öğrencilerin geleceğe hazırlanmalarına destek vermektedir.

Enver Yücel, bir dünya markası olma vizyonunu gerçekleştirme yolundaki ilk adımını 2004 yılında Amerika’da gençleri SAT(Scholastic Aptitude Test) sınavlarına hazırlayacak Uğur Education’ı açarak attı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ile ABD arasında yapılan eğitim işbirliği aynı zamanda ‘öğretmen ihracatı’nın da yolunu açtı.

ABD Hükümeti, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’den devlet liseleri için matematik ve fen öğretmeni istemiş, kendisi de bir ilke daha imza atarak Türkiye’den ABD’ye matematik ve fen öğretmeni gönderilmesini sağlamıştır. Bundan sonraki hedefi ise Amerika’da farklı şehirlerde, Çin’de, Güney Kore’de, Japonya’da, Hindistan’da benzeri eğitim yatırımlarını gerçekleştirmektir.

Enver Yücel, 2007’den itibaren de Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği olan TÖDER’in  Yönetim Kurulu Başkanı olarak eğitim ve öğretim sisteminin gelişmesine katkı sağlayacak projelere imza atmaktadır.


» Medya Sponsorları
Merve Sonbay | Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'ne destekte bulunmak ve bağış yapmak için tıklayınız  
© 2008 M-GEN Gelecek Planlama Merkezi
Bu site içeriğindeki tüm materyaller ve M-GEN’e ait tüm marka, metot, simge, şekil, isim, deyiş, materyal, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, oyun, veya sair fikir ürünleri
Telif Hakları ve Marka-Patent Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmaktadır. Aynı şekilde sitede kullanılan diğer marka ve işaretler, ilgili kişi ve kurumlara aittir, ilgili marka-patent hakları yasal mevzuatları kapsamında onların sorumluluğu altındadır. Bu site kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik, bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler nedeniyle M-GEN’e sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez. Bu siteyi ve içeriğini değiştirme hakları M-GEN tarafından mahfuz tutulmaktadır.
tr en