Lise, üniversite çağındaki gençler, "1. Fütüristler Zirvesi Karikatür Yarışması'na katılın!" Birinciye Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 Laptop bilgisayar, ikinciye i-pod, üçüncüye dijital kamera...
» Ana Sponsor

» Resmi Sponsor
» Yeni Nesil Sponsoru
» Kurumsal Sponsorlar
» Hizmet Sponsorları
» Teknoloji Sponsoru
» Öğrenci Sponsorları
 
» Yarışma Sponsoru
» Medya - TV Sponsoru
1

Yelda Karataş
Ana Oturum Konuşmacısı

Filmi tam ekran izlemek için butonu üzerine tıklayınız

futuristlerzirvesi

Yelda Karataş, Galatasaray İşletmecilik Yüksek Okulu mezunu. Reklâm yazarı olarak başladığı yirmi yıllık reklâmcılık serüvenini yaratıcı yönetmen göreviyle sürdürdü. Kristal elma ve başarı ödülleri aldı…

Birçok saygın reklâm ajansında finanstan otomotive, kozmetikten gıdaya farklı sektörlerdeki ulusal ve uluslararası markalara hizmet verdi. Akademi İstanbul'da reklâmcılık bölüm başkanlığı, iletişim grup başkanlığı yaptı. 80'li yıllardan bu yana çeşitli dergilerde, deneme ve şiirleri yayınlandı.

İlk şiir kitabı, "Ürperme" ile "Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü", ikinci kitabı "Alacaydınlık" ile "Dünya Globus Şiir Ödülü" kazandı. üçüncü kitabı "Enel Aşk", Okyanus Yayınları'ndan dördüncü kitabı Bir Kadının Kaleminden Şems ve Mevlana, Alfa Yayınları'ndan, beşinci kitabı, Hüzün Suretleri (Toplu Şiirleri) Telos Yayınları'ndan çıktı. 90'lı yıllarda "Hayat Bilgisi" seminerleri vermeye başladı.

Sezen Aksu ile Deli Kızın Türküsü, Işık Doğudan Yükselir albümlerinde, şarkı sözü yazarı olarak çalıştı; Kalbim Ege'de Kaldı, Aşkları da Vururlar, Davet, Son Sardunyalar, Yarası Saklım gibi birçok şarkıda imzası bulunuyor. Anjelika Akbar ve Can Atilla bestelerinin yer aldığı albümde şarkı sözü yazarı olarak çalıştı. perküsyoncu ve besteci Yinon Muallem'in son müzik albümüne My Way isimli şiiriyle katkıda bulundu. Halen çeşitli dergi ve sitelere şiir, iletişim ve sanat üzerine yazılar yazıyor.

Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi
'nde "gönüllü" dersler, okuma atölyelerinde öykü, roman şiir yazım teknikleri ve okuma dersleri veriyor ve tiyatro grubu'nu çalıştırıyor. 2007'de 10. Mainchi Uluslararası Haiku Yarışması Büyük Ödülü´nü aldı.  Vahşi Komedi yapıtıyla Mitos-Boyut Tiyatro Yayınları 2007 Yılı Başarı Ödülü'nü aldı. Aynı yıl Hacı Bektaş Veli Anma Şenlikleri çerçevesindeki Hece Vezni, Serbest Vezin ve Öykü Yarışması'nda Gecenin Sütü Öyküsü ile Birincilik Ödülü aldı. 1-3 Ekim 2008 - 8. Uluslararası Şairler Paris Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Yelda Karataş'ın son kitabı "Öte Çağın Gülü" geleceğin dünyasını anlatıyor.

Yelda Karataş, insan olmanın geleceğini gönül tellerine dokunarak,
hiç bitmesin istenen konuşmalarıyla, ruhumuzu ‘güzelten',
geleceğin sevgi ve sanat yüklü yüzü.

http://www.reactors.fr/poetes/J2.htm

http://www.yeldakaratas.com

http://yeldakaratas.blogspot.com


» Medya Sponsorları
Merve Sonbay | Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'ne destekte bulunmak ve bağış yapmak için tıklayınız  
© 2008 M-GEN Gelecek Planlama Merkezi
Bu site içeriğindeki tüm materyaller ve M-GEN’e ait tüm marka, metot, simge, şekil, isim, deyiş, materyal, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, oyun, veya sair fikir ürünleri
Telif Hakları ve Marka-Patent Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmaktadır. Aynı şekilde sitede kullanılan diğer marka ve işaretler, ilgili kişi ve kurumlara aittir, ilgili marka-patent hakları yasal mevzuatları kapsamında onların sorumluluğu altındadır. Bu site kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik, bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler nedeniyle M-GEN’e sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez. Bu siteyi ve içeriğini değiştirme hakları M-GEN tarafından mahfuz tutulmaktadır.
tr en